Kró - Könyv a hollók életéről, a természetről, a vadászatról

Korlátozott példányszámban még akad a raktárban, 3000 forint/darab áron!

Akár dedikálva is! Rendelés: dhkm@dhkm.hu

Részlet a könyvből: Elolvadtak az utolsó hófoltok is a hegytetőn, a sziklák repedéseiben pedig szirmot bontottak a leánykökörcsinek. A nagy, lila virágok ráfeküdtek a barna kövekre, mert az egyre magasabban járó nap felmelegítette a bazaltot, a kemény, élettelen anyag pedig kisugározta a hőt sötétedés után is. Ez a kis enyheség annyira jólesett a tavasz első vadvirágainak, hogy egymás után emelték fel bimbófejüket a fény után.

Pár nap múlva a legelő szélén álló rekettye bontott barkát, a fényes, szürke, nyúlfarkforma képződmények tövén pedig sárga pihék bomlottak, hogy nektárt találjanak bennük a kaptárokat elsőként elhagyó méhek.

A forrás körül jól felázott a föld, az egymásra rakott kövek közül csordogáló víz lejjebb, a hegyoldalban, asztallapnyi pocsolyákban gyűlt össze – a vaddisznók fürdőhelynek használták ezeket, nagyokat dagonyázva a sárban. A bükkfák rügyei is megduzzadtak, de a napsütés még akadálytalanul érte az erdő alját, így nemsokára hajtások bújtak ki a föld alól, levélkék nőttek rajtuk, aztán körömnyi, kénsárga virágokat hozott a salátaboglárka, majd bontogatni kezdte előbb rózsaszín, később lilára sötétedő szirmait az orvosi tüdőfű.

A forrás felett, az egyik óriás bükkfa koronájába rejtett fészekben ekkor már kibújt a tojásból mind a három hollófióka. Szüleik pár évvel korábban jó magasra építették gallyotthonukat és egészen a törzs mellé, hogy a szelek ne tehessenek kárt benne, két ellenségük pedig – az ember és az uhu – ne vegye észre. Ismét eltelt néhány nap, egyre gyorsabban és mind több jelet mutatva közeledett a kikelet.

Az erdőszéli kaszálón újabb sárga virágok nőttek ki a földből – rövid száruk nem látszott, mintha nem is lett volna. Tavaszi héricsek voltak, a barnára aszott, előző évi gyep kora tavaszi ékszerei.

A napjában többször is szemerkélő eső után a szirmaikon sorakozó vízcseppek torz kis tükrében csodálhatták saját szépségüket.

A könyv 3000 forintért megvásárolható, az ár a magyarországi postaköltséget is tartalmazza!

Ha érdekel, küldj egy e-mailt ide: dhkm@dhkm.hu – A részletekben megegyezünk!

Kiadja a Dióhéj Kft. - Adószám: 14997310-2-12