Szarvasbikát lőttek az orvvadászok

A salgótarjáni nyomozók elfogták a 39 éves és 59 éves férfit. A városi rendőrkapitányság orvvadászat és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást H. László 39 éves somoskőújfalui, valamint Gy. Zoltán 59 éves salgótarjáni lakos ellen.

Szeptember 25-én, az esti órákban érkezett névtelen bejelentés a rendőrségre, ami szerint két férfi engedély nélkül vadászott az egyik Salgótarjánhoz tartozó erdőrészben. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Lászlót és Gy. Zoltánt.

A két férfi lakóhelyén tartott házkutatáson a rendőrök nagy mennyiségű szarvashúst találtak. A jelenlegi adatok alapján a gyanúsítottak 2014. szeptember 24-én a kora esti órákban Salgótarján külterületén az egyik vadásztársaság területén vadásztak. Ennek tényét a beírókönyvbe nem regisztrálták, a vadászathoz engedéllyel nem rendelkeztek.

A 39 éves férfi egy gím szarvasbikát az esti órákban lelőtt. A vadat az 59 éves férfi személygépkocsijával a lakására szállították, ahol feldarabolták, hűtőbe rakták, a trófeát pedig preparálás céljából félretették.

A házkutatás során Gy. Zoltán lakásán a vadhúst és a fejet, valamint H. Lászlótól engedéllyel tartott lőfegyverét lefoglalták. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték, az eljárás szakértők bevonásával zajlik.