Bíróság előtt felel az orvvadász

Befejezte a hatóság az eljárást egy 49 éves jobbágyi (Nógrád megye) férfi ellen - írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. december 29-én.

A Pásztói Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és orvvadászat bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Gábor 49 éves jobbágyi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2016. szeptember 22. előtti időszakban Jobbágyiban, egy családi ház mögötti erdőterületen két leshelyet alakított ki, majd ott engedély nélkül vadászott.

A rendőrök az egyik leskunyhóban megtartott helyszíni szemlén több 22-es kaliberű lőszert, valamint orvvadászathoz használt eszközöket - kesztyűt, lámpát, akkumulátort, kukoricát és kézikocsit - foglaltak le.

A gyanúsított és rokona családi házában megtartott házkutatáson - a szakértői vélemény alapján - egy 22-es kaliberű golyós lőfegyvert és az ahhoz tartozó távcsövet, valamint 58 darab különféle kaliberű lőszert találtak, melyek tartására a férfi hatósági engedéllyel nem rendelkezett.

A nyomozók az ingatlanokban továbbá engedély nélküli vadászathoz használt házi készítésű hangtompítót, különféle vadtrófeákat és csomagolt, lefagyasztott vaddisznó, gímszarvas, muflon és őzhúst foglaltak le. A hatóság a 49 éves férfi ellen az eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Pásztói Járási Ügyészségnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyszíni videója itt érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=k2DwYq51oUA