Orvvadászok őrizetben

Orvvadászat bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 37 éves szentmártonkátai és egy 46 éves isaszegi lakos ellen - írja a police.hu a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indormációjára hivatkozva.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2017. január 12-én az esti órákban a Pilisi Parkerdő Zrt. vadászterületén egy csigás íjjal engedély nélkül ejtett el egy vaddisznót. Az állatot a helyszínen kizsigerelték. A gyanúsítottakat a gödöllői rendőrök és a Pest megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után rövid idővel Isaszegen vonták intézkedés alá.

Elfogták és előállították őket a Gödöllői Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. A két férfi lakásán megtartott házkutatás során több trófeát és nagy mennyiségű fagyasztott vadhúst találtak a rendőrök, amelyeket lefoglaltak. Az elsődleges adatok szerint a vadállományban okozott kár meghaladja a 10 millió forintot. A két férfit bűnügyi őrizetbe vették, a nyomozó hatóság előterjesztést tesz előzetes letartóztatásukra is.

Videó:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/o...