Gyermek vadásznap a Baglyaskő látogatóközpontban

           Reggeli forgatag a rendezvény helyszínén

           Szalai István, a Kelet-Cserhát Vadásztársaság hivatásos vadásza a vadfajokról és a fegyverek fejlődéstörténetéről tartott érdekfeszítő előadást. Az elhangzottakat a csapatverseny során is felhasználhatták a résztvevők. - Fotó: Zoltán Andrásfalvi-Faragó - ww.diohejkiado.hu

              A résztvevő gyerekeket számos színes program várta, öt állomásból álló csapatversenyen is részt vehettek, aminek végén persze mindenki nyert! Az elsőséget a már rutinos résztvevőnek számító Marakodi Csipet Csapat nevű társaság szerezte meg. Az öt évvel ezelőtt még óvodás korú apróságok mára igazi természetjáróvá értek! - Fotó: Andrásfalvi-Faragó Zoltán

            A Marakodi Csipet Csapat tagjai célbadobnak a Budapest Bank sátáránál - Fotó: Andrásfalvi-Faragó Zoltán

          Íjászat az akadályverseny egyik állomásán - Fotó: Zoltán Andrásfalvi-Faragó

          Tréfás verseny az egyik állomáson: gólyaorral csipegetés - Fotó: Zoltán Andrásfalvi-Faragó

          Kiss Tibor ipolytarnóci fafaragó asztalánál akár ki is lehetett próbálni a különféle, hagyományos minták hársfába való rovását - Fotó: Zoltán Andrásfalvi-Faragó

          Készül az ebéd - Fotó: Zoltán Andrásfalvi-Faragó

A rendezvény egyik támogatója a Budapest Bank volt. Sajtóközleményükben ezt írták:

Sikeres volt a Diana Vadászhölgy Klub gyermeknapi programja Facsemetét ültettek a banki önkéntesek Nagy volt az érdeklődés a Diana Vadászhölgy Klub által szervezett, június 10-én megrendezett gyermeknapi program iránt, amelyet a Budapest Bank salgótarjáni fiókja is támogatott a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 22 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal.

Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához.

A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forint támogatással is hozzájárul a munkálatokhoz.

„Évek óta lelkes résztvevői vagyunk a Törődés Napja akciósorozatnak, amelynek keretében idén a Diana Vadászhölgy Klub gyermeknapi programját támogattuk. Az akadályverseny egyik állomásán kollégáink felügyelték a célba dobó ügyességi versenyt.

A program zárásaként pedig a gyermekekkel közösen egy facsemetét ültettünk a Baglyaskő-Vár Természetvédelmi Látogatóközpont területén. Bízunk abban, hogy a kicsik és a nagyok is maradandó élményekkel gazdagodtak ” – mondta Cene Katalin, a Budapest Bank salgótarjáni fiókvezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása.

A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.