Uniós támogatások a Pásztói Múzeumban

A Pásztói Múzeum a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjának keretein belül kiírt TIOP 1.2.2/09 „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című pályázaton 84 millió 61 ezer 480 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A pályázat projektmenedzsere, Pászti Andrea elmondta, hogy az építési, átalakítási munkálatok 2011. év végére fejeződnek be, a beruházás építész tervezője Sisák Gábor. A fejlesztés során a Múzeum pinceszintjén kialakításra kerül egy tanulmányi raktár, ahol a természettudományi, képzőművészeti és helyismereti gyűjteményi anyagot helyezik el. A raktár egy része látványraktárként funkcionál, melyet a látogatók bármikor megtekinthetnek és a helyi nevelési és oktatási intézmények tanórai és tanórán kívüli oktatásban szemléltetőeszközként használhatnak.
A pince keleti szárnyában kap helyet a kialakítandó múzeumpedagógiai oktatóterem, melynek segítségével a Múzeum kimagasló múzeumpedagógiai tevékenysége, az infrastrukturális ellátottsága nagymértékben fejlődik.