Idős asszony volt az áldozat - Május 3.

Ecseg. Május 3-án őrizetbe vették annak a rablásnak a gyanúsítottját, ami még április 29-én este történt Ecsegen – áll a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Az úgy sértettje egy kilencvenéves asszony, aki telefonon tett bejelentést a Pásztói Rendőrkapitányságra: elmondta, hogy 20.00 és 21.00 óra között a nyitott bejárati ajtón keresztül egy ismeretlen férfi a lakásába bement, majd nyakához egy 30 centiméter hosszúságú szabóollót tartott. Megfenyegette, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt. Mivel pénzt nem kapott, a fenyegetés után a lakásból egy televíziót eltulajdonított és a kapuhoz készített egy vízmelegítőt is.

A pásztói nyomozók az adatgyűjtés és a személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt, egy 28 éves ecsegi férfit. A lakásán a házkutatás soránmegtalálták és lefoglalták az eltulajdonított televíziót, így a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a rablással okozott kár megtérült.

A férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Május 3-án a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását is.