Michelisz: Makaótól Mogyoródig - Marokkó helyett a Mátraalján

Balról jobbra: Sisák Imre, Michelisz Norbert, Szijj Attila

Michelisz Norbert zsebében hordja a marsallbotot – persze csak afféle modern változatban, azaz nem szó szerint kell érteni a dolgot, nem is a katonai pályán jeleskedik, hanem a túraautók futamainak magyar császára 2006 óta! Világuralmi tervei is jogosak, hiszen kiválóak az esélyei arra, hogy belátható időn belül a dobogó legfelsőbb fokára is felállhasson.

Kézfogás Sisák Imre polgármesterrel

A BMW-vel versenyző 26 éve fiatalember – egyébként két diplomás közgazdász – június 5-én, vasárnap a mogyoródi Forma-I-es pályán lép közönség elé. A verseny előtti sajtókampány egyik állomásaként Pásztón is járt Szíjj Attilával, a Dension Audio System igazgatójával, a versenyző fő szponzorával együtt. A versenyző és a támogató a Sisák Imre polgármesternél tett látogatás után találkozott a helyi gyerekekkel és érdeklődőkkel, illetve arra is maradt egy kis idő, hogy a Makaóban világbajnoki futamot nyerő versenyző Pásztó központjának nevezetességeivel ismerkedjen.

Tájékoztató a versenyzői pályafutásról a pásztói diákoknak és más érdeklődőknek

Michelisz Norbert pályájáról elmondta, hogy az autóversenyzést a számítógép előtt kezdte és a mai napig gyakran készül virtuálisan, mert valamennyi jelentős versenypályáról rendelkezésre áll a szimulációs változat. Ez jó alkalmat teremt arra, hogy utazás nélkül is meg lehessen ismerni, be lehessen gyakorolni egy-egy pályát. Amint mondta: nagyon sok múlik a rendelkezésre álló technikán, az anyagiakon, de ami ezen túlmegy és rajta múlik, azt megteszi június 5-én. Az eredményt illetően bízik a hazai pálya előnyében, a közönség biztatásában is. A futam egyébként Mogyoród helyett Marokkóban lett volna, de az észak-afrikai ország hatóságai nem tudták szavatolni a verseny biztonságát.

Értéke van a Michelisz Norbert által adott autogramnak!

Sisák Imre polgármester a diákoknak tartott autogramosztás előtt közölte: a vasárnapi versenyen jelen lehet a pásztói gyerekek egy kis csapata is, ugyanis a város rendelkezésre bocsátja az utazáshoz kisbuszát. A nézők ingyenesen vehetnek részt a futamon és biztathatják a magyar versenyzőt. (Tobábbi részletek a Pásztói Hírlap júniusi számában.)

Séta a kéttannyelvű gimnázium előtt