Idős ember az áldozat: ellopták a pénzét - Május 19.

Idős ember az áldozat: ellopták a pénzét – Május 19.

Mátraterenye. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt folytat nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik május 19-én reggel egy 83 éves mátraterenyei férfit károsítottak meg – írja közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett családi házánál megjelent három személy egy fehér színű, platós kisteherautóval és azt mondták, hogy a vejének tartoznak tízezer forinttal, de csak húszezresük van, ezért adja oda nekik a visszajárót. Ezután a lakásban figyelmét elterelve az asztalon levő borítékból eltulajdonítottak 300 ezer forintot.

A személyleírás alapján a három férfi közül az egyik 45-50 év körüli, 180 centiméter magas, erős testalkatú, rövid, fekete hajú volt, a másik 35-40 év körüli, 160 centi magas és sapkát viselt. A harmadik gyanúsítottról nincs személyleírás.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy ne engedjenek be a lakásba idegeneket! A bűnözők gyakran különböző ürügyeket kitalálva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz, legtöbb esetben időskorú sértettekhez. Előfordul – mint a fenti eset is mutatja –, hogy rokonaikra, esetleg pénzváltásra hivatkoznak, de előfordul az is, hogy tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. Ha hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató minden esetben kérjen a tevékenységét igazoló okmányt. Ha pénzváltásra hivatkoznak küldjék a legközelebbi üzletbe. Nagyon fontos, hogy sok pénzt ne tartsanak otthon. Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják. Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert és ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon!