Zsarolók zsarukézen

Buják, 2010. június 21. (DHKM) – Pár napja egy 33 éves bujáki nő feljelentést tett 43 éves nő ismerőse és annak 39 éves élettársa ellen a Pásztói Városi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottak 2008. április közepétől élete és testi épsége elleni fenyegetésekkel arra próbálták kényszeríteni a sértettet, hogy kölcsönadott 50 ezer forintjuk helyett 500 ezret adjon vissza.

A gyanúsítottak többször megjelentek sértett lakásán, ahol őt és családját folyamatosan félelemben tartották. A sértett a fenyegetések hatására 25 ezer forint készpénzt átadott a pár részére, a tartozás azonban változatlan maradt, az életveszélyes fenyegetések pedig folytatódtak. Június 18-án este a 43 éves jobbágyi lakcíműmel rendelkező nő és élettársának 58 éves édesanyja megjelentek sértett háza előtt, majd a gépjárműből kiszállva, a tartozás kiegyenlítését követelve. Ekkor szóban ismét megfenyegették a feljelentőt. Fenti cselekményekor a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen tetten érték gyanúsítottakat, majd lakásán elfogták a 39 éves jobbágyi férfi is.

Mindhárom személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatására tettek javaslatot.